неділю, 30 серпня 2015 р.

Третина Населення Нью-Йорку Не Володіє Англійською

У владних структурах мегаполіса гостра нестача перекладачів.

Автор однієї з недавніх статей італійської газети La Stampa оприлюднив шокуючу статистику. Майже 40% жителів Нью-Йорку можуть сказати англійською лише декілька елементарних фраз.

Ціла армія перекладачів працює при органах державної влади. Особливо їхня праця цінується в судах, де в кожному другому слуханні розглядається справа, неангломовного нью-йоркця.

Згідно зі статистикою, в 2010 році частка жителів американського супермегаполіса, які народилися далеко від США, становила 37%. Не використовували англійську мову вдома цілих 49%.

Пройшло 5 років, плюс, статистика не охоплює нелегалів. Звісно що число містян, які народилися не в Сполучених Штатах, вже перевищує кількість корінних американців. А отже, англійська мова в Нью-Йорку стрімко втрачає позиції.

Серед іммігрантів лідерство утримують вихідці з Домініканської Республіки, слідом ідуть китайці й мексиканці, представники Гайани, Еквадору, Гаїті, Тринідаду, а також шукачі кращого життя з Індії та Росії.

Влада рапортує, що понад 2 мільйони містян зовсім не знають – англійської. З них 51% розмовляють виключно іспанською, 17% – китайською, 6% – російською. Креольська, французька, корейська та італійська також дуже розповсюджені.

Отже, якщо хочете їхати до Нью-Йорку, репетитор англійської мови в Ужгороді підтягне Вашу англійську. Та не завадить вивчити ще декілька мов, нехай навіть на найелементарнішому рівні. Адже як говорив класик: «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина».

Слідкуйте за нами
Канал Telegram
Група Facebook 
Спільнота Viber

Немає коментарів:

Дописати коментар