суботу, 21 листопада 2015 р.

2016 – Рік Англійської Мови в Україні


16 листопада Президент України підписав указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

Намір проголосити наступний рік Роком англійської президент озвучив ще у червні. Тоді він відзначив, що рівень володіння українцями англійською мовою низький.

І це дійсно так. В індексі володіння англійською (EF EPI) наша країна посідає ганебне 44 місце серед 63 держав, що дуже слабо. Провідні позиції займають країни Скандинавії, Австрія і сусідня Польща.

Згідно з указом, з наступного року вивчення англійської стане одним з державних пріоритетів. Володіючи англійською, українці отримають доступ до глобального економічного, соціального і наукового простору. Адже саме англійською написані 55% сайтів у світі і англійською видається більше 80% наукових публікацій.

Серед запланованих заходів:

  • Підвищення інтенсивності вивчення англійської у всіх школах, навіть там (де англійська раніше не вивчалася) і вузах.
  • Створення англомовних версій сайтів державних органів і структур.
  • Підвищення рівня володіння мовою глобального спілкування серед держслужбовців (скоро при прийомі на державну службу будуть влаштовувати екзамен на знання англійської).
  • Всестороння популяризація англійської мови у всіх сферах життя.

Що це Означає для Пересічного Українця?


Якщо ти школяр або студент – полюби англійську! Інакше важко буде здобути якісну вищу освіту і знайти достойну роботу.

Якщо ти працюєш – вивчай англійську. Постійно повторюй раніше здобуті знання і систематично їх збагачуй. Бо скоро з’являться молоді і перспективні фахівці, які можуть потіснити тебе з посади.

Якщо ти шукаєш роботу, присвячуй англійській весь вільний від пошуку роботи час. Чим вищим буде твій рівень володіння англійською, тим вищі твої шанси працевлаштуватися.

Вчіть англійську самостійно, в школі, вузі, на мовних курсах, з репетитором англійської мови в Ужгороді. Головне – володіти нею якомога краще і спілкуватися якомога вільніше.

Слідкуйте за нами
Канал Telegram
Група Facebook 
Спільнота Viber

Немає коментарів:

Дописати коментар